Jak správně ošetřovat kuchyňské prkénko

Po skončení práce

Z prkénka odkliďte zbytky jídla, omyjte je vlhkým hadrem, běžným saponátem, případně krátce opláchněte horkou vodou a lehce celé osušte tak, aby na prkénku nezůstala stát voda.

Desinfikace

Prkénko lze velmi dobře desinfikovat hadříkem namočeným v čerstvé citronové šťávě či bílém octě. Díky tomuto opatření se pachy a chutě dříve krájených potravin nedostanou do dalšího jídla při příštím použití prkénka.

Prkénko po umytí nechte na vzduchu volně doschnout. Neuklízejte do zásuvky! Nedávejte vyschnout na přímé sluneční světlo.

Ošetření olejem

Aby nám prkénko opravdu dobře a dlouho sloužilo, je třeba jej důkladně natřít rostlinným olejem a nechat vsáknout do druhého dne.

Prkénko ošetřujte v momentě, kdy je zcela suché. Napouštění bude mít největší efekt. Toto ošetření zajistí prkénku ochrannou bariéru pro vstup vody a navrátí dřevu jeho krásné živé barvy.

Ideálně provádějte toto ošetření každý měsíc. Není potřeba být důsledný. Já to dělám tak, že poté, co si na prkénku k večeři nakrájím pečivo (prkénko zůstává po použití suché), kápnu na prkénko trochu oleje, který během 30 vteřin rozetřu po obou stranách prkénka a péče je hotová.

Výroba prkének


Vyrábíme prvotřídní moderní dřevěná prkýnka s bukového dřeva. Tip na skvělý dárek! Více informací a ukázky zde

Nezávazná poptávka

Reservation form submitted! We will be in touch soon.
Name
Email:
phone:
Zpráva*