Proč právě dřevěné prkénko z buku?
... protože je nejlepší!
Mnohé z nás v souvislosti s kuchyňskými dřevěnými prkénky napadne otázka jejich hygieny.
Dřevo coby přírodní materiál se na první pohled může jevit jako špatná volba a místo, kudy se připravované jídlo snadno dostane do kontaktu se spoustou bakterií. Opak je však pravdou, jak ukazuje řada vědeckých studií. Dřevo, a zvláště pak suché dřevo, je pro bakterie krajně nevhodné prostředí k životu ve srovnání s ostatními materiály používanými k výrobě kuchyňského náčiní.
Volba dřeva jako materiálu pro porcování masa má historickou tradici. Podstatným argumentem pro dřevo byla nutnost mít masivní, ale přitom poddajný materiál. Maso se porcovalo širokými sekerami i s kostmi, takže bylo nutné mít pod ním dostatečně hutný a pevný podklad.
Naše dřevěná prkénka jsou tak pokračováním tradice.
Všechna prkénka, která vyrábím, jsou lepena výhradně, vodě odolným lepidlem stupně D4, které je schválené pro lepení dřeva přicházejícího do styku s potravinami.
Výroba prkének
Vyrábíme prvotřídní moderní dřevěná prkýnka s bukového dřeva. Tip na skvělý dárek! Více informací a ukázky zde