Proč právě dřevěné prkénko z buku?

Buková prkénka

... protože je nejlepší!

Mnohé z nás v souvislosti s kuchyňskými dřevěnými prkénky napadne otázka jejich hygieny.

Dřevo coby přírodní materiál se na první pohled může jevit jako špatná volba a místo, kudy se připravované jídlo snadno dostane do kontaktu se spoustou bakterií. Opak je však pravdou, jak ukazuje řada vědeckých studií. Dřevo, a zvláště pak suché dřevo, je pro bakterie krajně nevhodné prostředí k životu ve srovnání s ostatními materiály používanými k výrobě kuchyňského náčiní.

Volba dřeva jako materiálu pro porcování masa má historickou tradici. Podstatným argumentem pro dřevo byla nutnost mít masivní, ale přitom poddajný materiál. Maso se porcovalo širokými sekerami i s kostmi, takže bylo nutné mít pod ním dostatečně hutný a pevný podklad.

Naše dřevěná prkénka jsou tak pokračováním tradice.

Všechna prkénka, která vyrábím, jsou lepena výhradně, vodě odolným lepidlem stupně D4, které je schválené pro lepení dřeva přicházejícího do styku s potravinami.

Výroba prkének


Vyrábíme prvotřídní moderní dřevěná prkýnka s bukového dřeva. Tip na skvělý dárek! Více informací a ukázky zde

Nezávazná poptávka

Reservation form submitted! We will be in touch soon.
Name
Email:
phone:
Zpráva*